دوشنبه ۰۶ فروردین ۰۳

عروسک

اطلاعات جذاب در مورد موضوعات مختلف نرم افزار های تحت وب، انواع طراحی سایت و ...

عروسک

۲۸۷ بازديد

صنعت عروسک سازی و فواید عروسکی در بیماری یک جغد

عروسک چیست؟

عروسک ها اسباب بازی هایی هستند در هیات انسانی و به طور عمده به شکل یک دختر طراحی و ساخته می شوند. عروسک ها به دلیل شکل انسانی خود توانایی ایجاد ارتباط و تاثیرگذاری فراوانی بر روی ذهن دختربچه ها دارند. باید توجه داشت که عروسک هرگز قادر نیست احساساتی را که در دختران برمی انگیزاند در پسران نیز تحریک نماید و این نه به توانایی عروسک که به سرشت و روحیات متفاوت پسران و دختران بازمی گردد. کریستیانف سومرز در همین رابطه می گوید: شرکت تولید اسباب بازی «هسبرو» درصدد بود یک خانه عروسکی را از نظر بازاریابی و مطلوبیت برای پسران و دختران امتحان کند، ولی خیلی زود مشخص شد که واکنش دختران و پسران در مقابل محصول یکی نیست. دختران شروع به لباس پوشاندن به عروسک، بوسیدن آن ها و خانه بازی می کردند در حالی که پسران اسباب بازی ها را از سقف خانه بیرون می انداختند.

نکته ی بسیار مهم، کارکرد الگویی و تربیتی عروسک است. چرا که در حساس ترین مقطع سنی یعنی در دوران کودکی مورد استفاده قرار گرفته و نقش بسیار موثری در الگوسازی ذهنی دختربچه ها آن هم در قالبی عاطفی و دوست داشتنی دارد.

باید توجه داشت که عروسک ها در پایین ترین مرحله کمک می کنند که کودکان به یک تصویر کامل بدنی دست پیدا کنند. مادران نیز از کارکرد واسطه ای عروسک برای آموزش دختران در اموری همچون غذا خوردن، حمام کردن و آرامش و … بهره می برند. اما به تناسب رشد سنی دختران، عروسک ها در آموزش نقش های اجتماعی و نمایش تفکیک جنسیتی و فهم کودک از وظایف آینده خویش نقش بارزی را ایفا می کنند.

صنعت عروسک سازی در ایران و جهان

به طور کلی صنعت عروسک سازی و ساخت عروسک در جهان در کشورهای مختلف از جمله آمریکا دارای سود سرشار برای کمپانی های سازنده بوده و هر از گاهی کارخانه های مختلف عروسک سازی با الهام از شخصیت های هالیودی و کارتون های تلویزیونی اقدام به ساخت عروسک مینمایند.چند صباحی پیش که رکود اقتصادی در جهان حاکم بود یک شرکت عروسک سازی در آمریکا با ساخت دو عروسک با نام های دختران باراک اوباما سعی نمود تا فروش خود را بالا ببرد . با توجه به قشر عظیم کودک در کشورهای مختلف صنعت عروسک سازی میتواند صنعتی ادامه دار و بدون شکست باشد .در ادامه به بررسی صنعت عروسک سازی در کشور ایران می پردازیم.فیگور شخصیت کارتونی

ایران صنعت عروسک سازی ندارددر شیراز نشسته است و عروسک می سازد. زنی است میانسال و در خانه با کمک چند شاگردش، عروسک‌های محلی سفت و سختی در پنج اندازه می‌سازد. بزرگترین عروسکش ۱۲۰ سانتیمتری است اما می‌گوید: «سایز شماره دو بیشتر از همه فروش دارد. توی شیراز این سایز را در مغازه‌های بالای شهر تا ۲۲ هزار تومان هم می‌فروشند.» سالی حدود هزار عروسک دست‌ساز می‌سازد که همه محلی‌اند؛ زن عشایری فارس، دختر شمالی و اقوام دیگر. می‌گوید: «تعاونی بانوان برای نمایشگاه اسفندماه، تقریبا همه اقوام را به ما سفارش داده است.» اما عروسک‌های محلی دست‌ساز، کفاف مخارج کارگاه را نمی‌دهد. او بیشتر از عروسک‌های دست‌ساز، عروسک‌های وارداتی را می‌فروشد: «عروسک آماده را وارد می‌کنیم. همه لباس‌هایش را می‌کنیم. لباس ایرانی و آرایش ایرانی برایش درست می‌کنیم و می‌فروشیم.»

در ایران، غیر از عروسک دارا و سارا که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تولید کرده، هیچ نهاد دیگری به‌طور صنعتی عروسک تولید نمی‌کند. پیش از انقلاب کارخانه‌های بنام «چهره نما» در سال‌های میانی دهه ۵۰ مشغول ساخت عروسک شده بود که فعالیتش با انقلاب متوقف شد و بعد هم به مالکیت بنیاد مستضعفان درآمد. تا اواسط دهه ۷۰، هیچ فکری برای تولید عروسک نشده بود. بازار پر شده بود از عروسک‌های خارجی که چون وارداتش ممنوع بود، همه با قاچاق به ایران می‌آمد. در ایران، برخی کارگاه‌ها به صورت بسیار محدود عروسک درست می‌کردند که اصلا نمی‌شد بازار تشنه عروسک ایران را با محصولات آنها سیراب کرد. هنوز هم تولید عروسک در ایران، به صورت کارگاهی و خیلی محدود انجام می‌شود. عروسک شخصیت کارتونی

مدیر یکی از کارگاه‌های تولید عروسک در قم، بهترین فروش خود را متعلق به عروسک اسب پولیشی‌اش که کودک روی آن سوار می‌شود، می‌داند. به گفته او، در این روزها که بازار عروسک ایران از اجناس چینی انباشته شده، تولیدکننده عروسک داخلی بسیار نادر است. او ماهی ۳ هزار عروسک اسب می‌فروشد که تا ماه پیش پارچه آن را از کارخانه‌های داخلی می‌خریده، اما حالا پارچه را از چین وارد می‌کند. او می‌گوید: «فروشمان خوب است ولی چون کیفیت پارچه ایرانی خیلی نازک و خراب شده، با این که دلار هم گران شده، ماه پیش از چین یک بار پارچه آوردیم. گمرک می‌گفت این پارچه‌ها بی‌کیفیت‌اند اما پارچه ایرانی را که بهشان نشان دادم، خودشان خجالت کشیدند و اجازه ترخیص دادند.» او عروسک اسب را ۱۸ هزار تومان به مغازه‌ها می‌فروشد اما می‌گوید که در چهارراه استامبول تهران، آن را ۳۵ هزار تومان به دست مشتری می‌دهند. غیر از اسب، ماهی حدود ۱۰ هزار عروسک پولیشی می‌سازد.فیگورشخصیت کارتونی.

عروسک‌ پارچه‌ای و عروسک پولیشی یکی از محبوبترین عروسک های موجود در بازارند. تقریبا همه این عروسک‌ها ساخت چین است. فروشگاه‌های زنجیره‌ای داخلی از جمله فروشگاه‌های شهروند، رفاه و اتکا نیز این عروسک‌ها را به صورت فله‌ای در یک سبد ریخته‌اند و به فروش می‌رسانند. در فروشگاه «هایپراستار» در غرب تهران، دو سبد بزرگ پر از عروسک‌ پولیشی موجود است که عروسک‌های داخل آنها بین ۶ تا ۲۰ هزار تومان قیمت دارند. همه عروسک‌ها شخصیت‌های خارجی‌اند؛ مانند پرندگان بازی رایانه‌ای «انگری بردز»، میکی‌ماوس و گوفی. حتی معدود کارگاه‌های داخلی نیز همین شخصیت‌های خارجی را تولید می‌کنند.

«بوبو» (Boo Boo) جوجه جغدی است که از یک اختلال نادر ژنتیکی رنج می‌برد و به این دلیل باید همیشه با پاهای بانداژشده زندگی کند.

به گزارش جام جم آنلاین از تسینم، این جوجه جغد نمی‌تواند تعادل و وزن خود را حفظ کند و به دلیل این‌که نمی‌تواند فرود بیاید قادر به پرواز هم نیست.«بوبو» تحت درمان مداوم قرار دارد و به این دلیل مجبور است بقیه عمر خود را در منزل مخصوص خود در «هاندراپارک» در کرنوال زندگی کند.

سنارا کالینگز صاحب «بوبو»، گفت: ما حتی ممکن است دیوارها را با پد بپوشانیم و برای جلوگیری از ورود حیوانات وحشی مثل موش سیستم‌ امنیتی برای بوبو تعبیه کنیم. اما نکته جالب توجه در این مورد حضور یک دوست مهربان در کنار «بوبو» است؛ دوستی که او را در مسیر مبارزه با این بیماری نادر کمک می‌کند. این دوست مهربان یک خرس عروسکی(عروسک خرس) است که «بوبو» هیچ‌وقت از او جدا نمی‌شود.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.